torsdag 29 mars 2012

Trappor för inspiration.

Tripp trapp trull...
Här är lite olika modeller på trappor som man kan ha i sin trädgård. Jag visade ju en ektrappa från från Karin Lorins trädgård i tidningen Allt om trädgård Köksträdgård special 2012. Då kom jag på att det skulle vara roligt och se hur era trappor ser ut och så kan vi ge varandra lite inspiration.

Gör så här!
Maila mig eller lämna en länk i kommentarsfältet så lägger jag upp dem här på sidan. Ni som är med och visar kan ju om ni vill kopiera bilden här och lägga den på er blogg för allmän beskådning.


Här kan ni se flera sidor om trappor!
4. http://vartrodahus.blogspot.se/2012/04/vaxthusvantan.html här finns en fin trappa i slutet av inlägget.

Jag tycker att trappor ger en levande och mjuk trädgård. Små eller stora trappor som leder någonstans. En trapp kan man sitta på, gå i ha en avsats att ställa en sittbänk kanske eller lite belysning här och där.


Svenska stengruppen hjälper dig hitta rätt marksten till ditt hem. Ring oss för offert

 Bilder från svenskastengruppen.se
Den ena trappan är ju för en låg sluttning och den andra för en brant sluttning, går att göra lite hur man tycker.
Klicka på bilderna för källa.

  Om du vill ha ett räcke till trappan, skruva fast stolparna med genomgående skruv i vagnstycket men låt stolparna gå ner i marken, då blr det stadigare.

Här är det trä-trappor på hotellet i Järvzoo.


Min altantrapp som sjunger på sista versen.
Det ska bli en ny när poolprojektet är klart.
Jag gillar breda trappor i trä som man kan sitta på och ställa
krukor med blommor i.
Nedan en annan av mina trappor, den leder ner till det andra delen av trädgården där köksträdgården ligger och den är inte heller den allra bästa som ni ser. Den är infälld i slipersmuren. 
6 kommentarer:

 1. Pia, här har du en STOR datanörd!!! Fattar inte vad jag ska göra???Men jag har mååååånga trappor att visa! var ska jag göra det? Du fattar vilken "stålla" du har att göra med...hi,hi.
  Ha en bra dag!
  Trappkram från mig.

  SvaraRadera
 2. Vilken kul idé. Ska kolla om jag har några trappor på lager...Själv vill jag en en i kalksten i öhuset, men ajaj så dyrt! Vi får se vad det blir. kram

  SvaraRadera
 3. Vilken bra ide´! Själv har jag ännu ingen trappa att visa upp - hoppas på att få en till altan i sommar! Blir spännande att se hur andra har byggt!
  /Cika

  SvaraRadera
 4. Trappor kan verkligen se ut på 1000 olika sätt. hoppas att många nappar på länksamlingen. Själv har jag ingen trappa...

  Kram

  SvaraRadera
 5. Hej Pia! Någon länk kan jag inte få till här i kommentarsfältet men du får gärna länka till vår nya vindstrappa! Kolla också åsnetrappan som maken byggde i fjol, du hittar den i juli 2011. Nu ska jag titta runt lite här i din blogg!
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 6. Jag brukade alltid sitta på utetrappen och äta glass med mamma på sommaren när jag va liten. Ett minne jag alltid har kvar:) Jag gillar din blogg, så mysig. Om du vill ha lite vårkänslor ala Paris:)kan du kolla in min blogg. Jag önskar dig en underbar helg.

  LOVE Maria på inredningsvis

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!