onsdag 18 april 2012

Nevös behöver hjälp!

Sitter vid datorn och blir aldrig nöjd,
 ska nämligen lämna in min studieuppgift till bedömning. Hujeda mig så nervös jag är,  jag ritar,  jag suddar,  jag googlar och jag skriver växtlistor och gör collage så det
brinner i skallen minsann.
 Jag tänkte visa er mitt lilla collage och jag vill väldigt gärna ha synpunkter, feedback eller vad det nu är. Med så många bloggvänner så borde jag ju få lite bra tips. Kanske det känns bättre att skicka in den då. Att visa maken som såklart tycker att allt jag gör är kanon känns inte lika roligt. Det här är nackdelen med att läsa på distans. Ingen att bolla med ordentligt.
Uppgiften är (kortfattat) att designa en trädgård till ett vitt stenhus i Skåne. Paret har ont om tid och det är mycket sand i jorden. De är alltid bortresta hela juli. De ska bygga ett trästaket som ska vara grått,  jag har bara gett ett förslag på en typ som man även kan ha som spaljé. De vill också ha en plats att odla på och en uteplats. Sedan har jag skrivit en del annat också
mer utförligt med ritningar och sånt som man klart ska ha. 
Jag visar inte allt här nu, det blir för mycket..
Min  lilla undran eller vädjan är: Vad tycks? 
Är färgerna bra? Vad tycker ni om valet av växter och material?
Jag har valt tåliga buskar och  lite perenner, träd istället och så tänkte jag mig lite krukor med annueller som de kan välja efter tycke och smak.
Tackar på förhand och alla synpunkter
välkomnas jättemycket.



6 kommentarer:

 1. Ser jättefint ut tycker jag. Jag älskar stenläggningen! :-) Det är så himla svårt att säga nåt om färgerna när man inte vet vad folk har för smak såklart. Personligen tycker jag de är fina. Lugna och harmoniska, men det hade säkert blivit fint med något som bryter av lite.
  Det låter bra med massa buskar när man vill ha lättskött. Och rosor som jag tycker är lättskötta, men det är nog inte alla som håller med mig. ;-)
  Lycka till med projektet och ha en bra dag!
  Kerstin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jättebra synpunkt! Jag ska tänka vidare och håller med om rosorna.

   Radera
 2. Jättesvårt att säga vare sej det ena eller andra. Du har säkert tänkt till ordentligt utifrån uppgiften och anpassat växtvalet efter det. Rent spontant kan jag sakna nån uppstickare... blå bolltistel kanske... årets perenn också. Äsch, det var bara en tanke.

  Lycka till!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Hade tänkt slänga in något blått också men visste inte riktigt vad, bra idé.. Tack igen Kram Pia

   Radera
 3. Inte vara nervös vännen! Du kan det här ju! Två små reflektioner bara
  1. Om de ska vara borta hela juli så kan de ju ha blomkrukor till sina anueller med stora vattenmagasin. Kolla in Mona Tank som fungerar även utomhus - alltså man har vattenmagasinet i krukan men även dräneringshål om det skulle regna ...

  2. Du har fokus på försommarblomning och det är ju trevligt! Men kanske något som blommar i augusti-oktober? Typ höstastrar, helenium eller något?

  Kram och go girl!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack snälla! Jag fattar inte varför jag ska bli så nervös. Det låser sig! Ska tänka på höstblommning och Mona tank också. tack igen!

   Radera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!