söndag 22 juli 2012

Objudna middagsgäster!

 Dom finns överallt och ingenstans. Sniglar, vinbärssnäckor, tvetjärtar och andra randiga småsnäckor och de bara mumsar i sig utan att fråga. Så trist... att ha stora hål i bladen på blommorna eller pinnen kvar av tagetesen. Nej nu får det bli andra bullar. Här kommer man inte objuden hur som helst och bara tar för sig Nix! Akta er för böveln för nu är det Krig!
Snigelkrig och tvetjärtarnas undergång...

 Här suger han/hon i sig en slemmig men mättande mask eller? Tänk om det är ett äggläggningsrör jag ser.. ÅÅÅÅHHHHH! Äckligt!
På väg mot stubben för att smaska i sig en kvällsbuffeé. Trodde hon ja.. Ha,Ha! där for den som en kattapult iväg mot storskogen.

Hur har ni det med de slemmiga inkräktarna?
Är det Krig eller kärlek som gäller?


4 kommentarer:

 1. ÖVERALLT!!!! så tråkigt när man ska gå och plocka jordgubbar men bara halva jordgubben är kvar :( Som sagt, dom är inte roliga bara slemmiga....kraaaam Ellinor

  SvaraRadera
 2. Jag känner så för alla er som har dessa ofantliga snigelproblem. De äter upp allt, förstör och invaderar och är allmänt obehagliga. Jag brukar tycka att man ska hålla en låg profil när det gäller djur/ohyra i trädgårdar - alltså med bekämpning - men sniglar och snäckor måste bort! De har inte att göra i våra trädgårdar så jag hejar på dig i ditt krig och hoppas att du vinner.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Fy, ja! Där vi bodde tidigare åt sniglar à till och med upp potatisblasten - jämfört med det stället är vår trädgård snigelfri ;) Min man plockar några sniglar varje kväll, men det är inga alarmerande mängder... Än. De svarta skogssniglarna brukar vi dock låta vara. De äter i regel enbart förmultnande växtdelar, och det låter vi dem gärna göra!

  SvaraRadera
 4. I år har vi faktiskt få inkräktare..men jag vet hur hemska sniglarna kan va!
  SÅ fin näckros du visar i förra inlägget : )
  /Cika

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!