måndag 23 juli 2012

Make love not war..

Jag fick dåligt samvete när jag förstog att jag faktiskt öppet startat ett krig, jag vill absolut inte ha krig alls för jag är en snäll och mycket fredlig person. Nu tror ni kanske att jag tar till alla mordiska knep som finns och alla gifter för att bli av med de små krypen. Men det gör jag inte alls. Nejdå, jag slänger bara iväg snäckorna lite längre bort och hoppas att de ska hitta något gott att äta där. Jag skakar bort tvetjärtarna ur dynorna och sopar till dem lite bara..varsamt. Sen säger jag till på skarpen..
Ge f-n i mina blommor. Klart man kan bli lite arg ibland när de förstör. Det blir jag på alla som förstör.

Jag har, tro det eller ej..en trädgård för oss och djuren, då är även alla småkryp inräknade så klart. Vi har gott om plats. Vi matar fåglar och ekorrar om vintern, låter de få boa i våra träd och hembyggda holkar. Rådjuren brukar stå och mumsa vid havreautomaten men tulpanerna låter de bli.
Vi låter myrorna traska runt här och ha det gott.
Vi har flera komposter där nedbrytningensprocessen är i full gång.
Här odlar vi giftfritt och ekologiskt.

I vår trädgård planteras det blommor som ska locka till sig humlor och bin. Klart att de ska få sitt. Jag låter tom. getingarna bygga sina vackra bon fast maken suckar lite...

Jag låter smultronplantan växa i rabatten
även om det ser lite malplacerat ut.

Välkomna, alla fjärilar och svärmare här finns det nektar..
Ta så mycket ni vill.

Så summa-summarum..
så avslutar jag kriget, för jag tror nog vi ska komma överrens.

Make love not War.
Växande fred", designat av Åsa Herrgård, på Mikael och Marita Larssons gård.
 Foto: Ulf ”Fabbe” Fabiansson.
Ha en härlig Måndag!
 


5 kommentarer:

 1. Nä,inte vill man ha krig men de små krypen(sniglar och tvestjärtar i brevlådan) kunde ju hålla till på lite andra platser
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 2. Jag är som du där, får nästan lite ångest när jag inser vilken tid jag lägger ned på mördarsniglar och liljebaggar, bladlöss och ogräs... För att DÖDA dem, menar jag.
  Kram!

  SvaraRadera
 3. Jäääättefint inlägg!!! Och finfina bilder!!! Jag har krigat mot gröna maskar som härjat på min klematis - ingen pardon från min sida där inte!! Dessutom såg vi orm på tomten TVÅ GÅNGER igår - hjääääääääääälp!!!! Dessbättre ingen huggorm utan snokar och de bits ju inte, puh!!

  Kraaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Så vackert! Fina bilder : )
  /Cika

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!