söndag 29 juli 2012

Trädgårdsfantaster del 1.

 I dag har jag varit i fem trädgårdar hos fem helt olika sorters människor med fem olika trädgårdar. Roligt att se hur personligheterna träder fram i designen. Jag är rätt så om skakad av alla intryck och funderingar man får då. När man ser den här bilden ovan så ger dig mig ett intryck av harmoni och lugn. Det är väl kanske det jag behöver just nu. 

Den här trädgården, låt oss kalla den för Yvonnes trädgård var verkligen speciell. Den hade massor av träd och rabatter i olika färgskalor. Det vackra växthuset bjöd på persikor och druvor fikon och citroner. Jag blev så imponerad och avundsjuk.

Rolig fågelstuga omgiven av säregen tall. Hon älskar stammar och har massor med stammar överallt.  Om jag för ett ögonblick trodde att jag skulle bli lugnare av att titta på andras trädgårdar så trodde jag fel. Nu känns det värre än någonsin och jag får lov att acceptera att jag är nybörjare och novis på många vis.

Min trädgård resulterade inte i suckar och lovord som de andras. Den kändes liksom lite enkel och billig. Jag slänger mig inte med latinska namn eller odlar det svåraste som finns. Jag kan inte imponera med rara växter eller träd. Hos mig växer inga valnöts träd eller mullbär, inga Magnolier heller.
Jag har en helt vanlig folkträdgård om det nu finns något som heter så. Nu råkar jag ju tycka om den men visst ... jag erkänner.. jag har mycket, mycket kvar att lära och göra.
I morgon ska jag visa en av de andra trädgårdarna.
Man kan verkligen säga att den sticker ut.
Ni ska då få se hur det var hos Kaktusmannen.

9 kommentarer:

 1. Men Pia, en helt vanlig folkträdgård är miljoner ggr bättre än ingen trädgård alls! Skratt... Jag är avis på dig, som är så duktig och man måste ju inte använda latinska namn, eller ha växter man inte trodde fanns! Det enkla och vanliga är väl gott nog?! Precis som men inredningen inne, det handlar om personlighet även i trädgården, tycker jag!
  Keep up the good work!
  Kram /Maria

  P.s trädgårdsbilderna är väldigt läckra. Men det är dina bilder också!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Maria det värmde och jag håller med litegrann men jag vill gärna ha en trädgård som är som mig, lite galen och småknäpp. Du känner ju mig. Men en trädgård blir aldrig klar heller så det så. Tänkte hänga med ett tag till. Kram

   Radera
 2. Pia, din trädgård är jättefin och latinska namn är överflödigt. Det kommer att gå jättebra, jag är helt övertygad.
  Kramen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om sanningen ska fram så skulle jag gärna vilja kunna latinska namnen för det är användbart på många sätt. Men jag kanske lär mig ett och annat till slut. Tack för peppen. Kram

   Radera
 3. Äsch, huvudsaken att man trivs själv! Fast visst kan man bli mållös hos en del. Men tänk vad trist om allt redan var färdigt! Vi amatörer har många roliga stunder kvar att fundera planera gräva och njuta:)

  Ha det bra, Kram marie

  SvaraRadera
 4. Oj så vackra foton!! Jag blir också avundsjuk:) Men tänker som du, jag är amatör, en nybörjare och har en folkträdgård:) Den får växa fram med tiden och jag hoppas att den blir fin! Jag är dock helt övertygad om att din trädgård kommer att bli en dröm Pia:)

  Kraaaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 5. Pia, inte ska du dissa dej själv. Trädgården har man mest för sin eg en skull, och för att göra det man själv vill.
  Din trädgård ger många möjligheter till lugn och ro.
  Jag skulle nog byta ett steparti mot din pool!
  Och en växt blir absolut inte vackrare för att den är sällsynt.
  Ha det bra,
  Torbjörn

  SvaraRadera
 6. Vilken härlig veranda, den vill jag ha! Men när jag ser de riktigt uppiffade trädgårdarna brukar jag tänka att de som ska sköta den inte har tid att sitta och njuta av den. Lagom är bäst, annars får man skaffa trädgårdsmästare. Och dyrt blir det också. Och du odlar väl visst exotiska och annorlunda växter? Det är inte alla som har det du har precis.

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!