tisdag 7 augusti 2012

Fjuttigt i samerabatten!

Jaja, jag vet att jag är lite tjatig men jag har
huvudbry och rampfeber.

Vi drog iväg och handlade lite plantor idag, med betoning på lite,  bara för att pigga upp rabatten där tuppen äger stället.  Tyvärr så gör han inte det längre för myrorna har förstört fotplattan. Ja, jättetrist, fast han får stå där tills på söndag kväll tillsammans med tre illröda isbegonior, tre klarblå kantlobelior och tre härligt knallgula tagetes. De får symbolisera de samiska färgerna. Här är mina gama tankar. Funderar fortfarande på hur jag skulle kunna fixa till det lite mer och få en starkare känsla av Lappland här.
 Lite björkved kanske och stenar. Hmmm!  Nu kom jag på det.. ett renhorn så klart, har jag ett sådant? Nej tyvär men jag vet vart det finns ett. En pinne med ett rött kryss på ser ju så där lagom lappländskt ut.  Kanske kan jag lägga ut renskinnet som vi har på en av bänkarna bredvid.
Oj, Oj vad det åskar här nu vädrets makter är oerhörda.
Vad sägs om norrskenet på bilden?
Hoppas det lugnar ner sig snart.

6 kommentarer:

 1. Gillar din same-rabattidé och tycker att du ska jobba vidare med detta! Kan inte tuppen få någon sorts skydd på sin platta? så att inte myrorna kalasar vidare?

  Kram

  SvaraRadera
 2. Lite fjuttigt med själva blommorna..fniss...men du verkar inte sakna idéer för att smycka vidare..Skinn och horn, låter perfekt. Använd det du kan och lägg till lite näverbitar, gräv upp blommorna och sätt dom i en bytta. Samla ihop alla dina idéer och gör en stilleben, med byttan (helst ett kokkärl av något slag) och ha roligt och njut. Det kommer bli kanonhäftigt!
  Kram / Therése

  SvaraRadera
 3. Gillar Norrland och semestrar ofta där så idén med en same-rabatt tilltalar mig. Ser framemot att få se den färdig.

  Kram Kram

  SvaraRadera
 4. Wow, häftigt norrsken. Det vill jag också uppleva någon gång ;)
  Så du är också förskollärare ;)Roligt!
  Låter kanske som en konstig fråga... men var du med på blogg eventen i Malmö i början på året?

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Perfekt växtval till tuppen : )
  Och jättevackert norrsken på bilden under!
  /Cika

  SvaraRadera
 6. Sååååååååååå vackert norrsken!! Skulle vilja se det på plats!!

  Renhorn och renskinn måste väl vara perfekt för att få till en känsla av lappland! Trist med myrorna, de är ööööööööööööverallt!! Suck...

  Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!