måndag 6 augusti 2012

I symaskinslådan, i krukorna och på en stolpe...

Svägerskan tillika grannen skulle kasta överdelen på den gamla trampsymaskinen. Jag räddade de två trälådorna, efter inspiration från bloggen Två små hus. Lite skamfilade men rätt så fina ändå. Den ena har jag fröer i nu. Lätt att överskåda och bläddra i, nästan som gamla tidens bibliotekskort. Minns ni? Den andra har jag ... ja, det får ni se i morgon på Hem ljuva hem
Tänk ändå att det kan bli så fina blommor av de yttepytte små fröna.
 Kolla in krukorna nu och då.

Självsådd pensé från i fjol och min favorit-hängpetunia. Sophistica Lime Bicolour, en vit pelargon( skott från mamma) och så rosa nejlikor( köpta) till brokbladig krasse.
Det ska visst finnas palettblad där också någonstans.

Så här såg krukorna ut i maj när jag planterade ut dem. Den ynkliga lilla petunian till höger... va?
Oj, vad den har växt.
I dag har äntligen stolpen kommit på plats intill Eken.
Inte en dag för tidigt, men bättre sent än aldrig. 

Borde kanske ha lite mer färg där.
Tror att jag ska ställa dit ett bollkryss senare. Tänk vad snyggt det vore med en klättrande murgröna på stammen och den där bänken den platsbyggda. Lite projekt till nästa år.

Har ni haft en bra dag?10 kommentarer:

 1. Vilkal fina bilder du visar Pia!!! Härliga foton på frodiga växter! Och vad fiffigt att återanvända symaskinslådan, supercharmigt!!! Jättemysigt du gjort vid eken också!!

  Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 2. vad fint det är i dina krukor
  och lådan är ju kanon
  ha det så gott
  maggan

  SvaraRadera
 3. Oj vad dina bfina blommor har växt! Roligt när man tar före och efter bilder så att man kan se hu stor skillnad det är. Fint med stilleben på bänken runt trädet. Kram Therese

  SvaraRadera
 4. Perfekt och snygg plats för fröer. Så fint du har i din trädgård inte utan att jag blir lite avis att det blommar så fint hos dig. Märks att du har gröna fingrar och handlag med blommor.

  kram kram

  SvaraRadera
 5. Såna lådor har ju jag med, de är ju ännu i symaskinsbordet förstås men när jag gör om bordet så småningomom skall jag ta vara på lådorna, det hade jag nog inte tänkt på annars, tack för tipset!
  Jaså du skall ha visning, vad kul! Men jag förstår att det är en hel del pyssel innan...ta nu inte ut dig helt!

  SvaraRadera
 6. Din, eller rättare sagt ER, "stolpe" fick mig att på nytt fundera hur jag och min gubbe ska göra på våran vigselplats i trädgården. Kul att se hur Ni löste saken. Får spåna vidare med Vår altarplats.
  Sommarkram / Therése

  SvaraRadera
 7. Så kul med trädgårdsvisning! Men samtidigt läskigt så det förslår... Men, vet du, du tycker ju själv att det är så inspirerande att trampa runt i andras trädgårdar... man får så många nya idéer och blir så inspirerad. Och din trädgård verkar så spännande med vigselplats och allt:) Lycka till!

  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 8. Smart idé med symaskinslådorna, de är ju dessutom så charmiga. Du har ju gjort dem extra charmiga med den lilla fian fén.

  kram
  kajsa

  SvaraRadera
 9. Vilket fint bröllopsminne!
  /Cika

  SvaraRadera
 10. Vad fint med en minnesplatta! Underbart!

  Men var försiktig med Murgrönan! Det är bara riktigt gamla träd som klarar av att omslingras av en Murgröna och detta trädet ser inte så stort ut ännu (stamtjockleken). Var rädd om ditt fina "vigselträd"! Vilken underbar plats att gå till!

  Kram, Eira

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!