torsdag 9 augusti 2012

Ska du inte vila lite?

Idag har jag klippt gräset här uppe med en gammal hederlig Klippo.  Har lånat den av grannen. Man kommer åt så bra överallt och den klipper sååå fint. På med joggingskorna, detta får bli dagens motion.... snacka om Powerwalk. Då fick jag plötsligt syn på stegen som jag totalt glömt bort. Fram med den och så baljan med krasse, ställa några krukor på trappstegen.
 Ska fortsätta med det på lördag.
Regnar det så kanske pelargonerna ser fula ut.


Gräva snygga kanter runt äppelträden och så kratta och rensa och...ja man kan hålla på i evigheter. Maken tittar på mig som ilar fram och tillbaka med skottkärran, med spaden och med krattan.
  Men vännen min, ska du inte vila dig lite nu?
Sätt dig ner och njut lite.
Jo, det ska jag nog och det är bäst att du hjälper till lite för annars kanske vi ska flytta till en lägenhet..vill du det?   Vila dig nu, säger han igen.  Jaaaa, jag ska! Jag är trött och smågrinig svarar snäsigt, timme efter timme är jag där ute för jag vill att allt ska vara fint och snyggt tills på söndag.
Syrran dyker upp med den fina blåa krukan och ett bollkryss. Varsågod och lycka till på söndag. Så himla gulligt! Det och ett glas rosévin samt ett löfte om att få hjälp av maken i morgon gör mig genast lite gladare.

 Nu ska jag faktiskt vila mig lite!7 kommentarer:

 1. Kommer att bli sååå bra... alltihop:) Vila dej lite mer nu!

  Kram och lycka till.
  Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Sätt dig ner och vila nu, det kommer att hur bra som helst på söndag. Trädgården är sååå fin och stegen...en sådan skulle jag vilja ha, finfin.
  Gillar krukan med kryssen som din snälla syster kom med...härliga färger, gillar blått och rött.
  Ha en fin kväll

  Stor kram

  SvaraRadera
 3. Hm, har funderat på att visa min trädgård så småningom men jag vet att jag skulle bli som du; "ska bara" tills jag stupar. Pallar inte riktigt för det känner jag. Däremot är jag glad för alla er som orkar. För då får jag och andra se era härliga trädgårdar lrl, som tonåringarna säger ;)
  Tack!
  /Sylvia

  SvaraRadera
 4. Fint du gör!!! Gillar verkligen stegen mot trädet... mmm, jättefint!

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Hallå där! Jag kör dagligen alvedon och voltaren - en dos. Har kommit till att rensa under vildsvinsstängslet och har gräsklippning, fiff och piff kvar. Kommer att ta resten av tiden fram till söndag men varje kväll avslutas med en liten whiskeybelöning och stenhård sömn. Sen behöver vi inte göra nåt mer överhuvudtaget förrens nästa vår nu när trädgården kommer att vara i sitt bästa skick och då är vi ju taggade igen som tur är!
  Puss å kram!!!
  Iréne

  SvaraRadera
 6. Jobba inte ihjäl dej
  lycka till på Söndag
  ha det så bra och njut lite åxå
  maggan

  SvaraRadera
 7. Det blir jättefint!
  Lycka till : ) Och, hoppas på bra väder!
  /Cika

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!