onsdag 19 september 2012

Grönsaker och pudding.



Jag blev så sugen på kålpudding härom dagen. Nu när vitkålen är billig eller man kanske rent av har odlat egen så kan man passa på. Jag gjorde en lite annorlunda variant som jag gärna delar med mig av. Det blev riktigt gott om man nu får skryta lite. Bra att använda alla grönsaker man odlat själv. Laga mat tycker jag är roligt, ja kanske inte varje dag men oftast. Det tycker maken med så vi turas om. Bra,  för det är så trevligt att sätta sig till bords och bli bjuden på god mat.

Här är receptet ifall ni vill prova:

Ryttarängens kål och grönsakspudding.

400 gr köttfärs eller qornfärs
1 ägg
2 dl mjölk
½ dl ströbröd
salt, vitpeppar och lite grillkrydda.
Blanda samman allt ovan i en bunke och lägg i smord form
En rejäl klyfta vitkål  hackas i bitar.
2 msk sirap
1 tsk salt
1 msk vinäger
1 msk soya mushroom. Går bra med kikkoman oxå eller lite Bbq sås gärna hickory.
1dl.buljong
Bryn vitkålen i en gryta med lock späd med 1 dl buljong och krydda med  sirap, vinäger och soya. Låt vätskan koka kålen mjuk och sedan ånga bort. Lägg kålen ovanpå färsen.
1 äpple i bitar
1 röd paprika i strimlor
2 dl. tärnad squash
Lägg vid sidan om i den smorda formen, strö över lite salt, timjan och mejram,
in i ugnen 200 grader i ca. 25 minuter.
Servera med kokt potatis, lingonsylt och brunsås.
Jag tog ingen bild på den färdiga puddingen, men kålen ska bli brun och fin.
Lycka till!

2 kommentarer:

  1. Mmm, ser riktigt gott ut.

    Ha en fortsatt fin dag.

    kram kram Malin

    SvaraRadera
  2. Men mums vad himla gott!!! Jag tycker det är supergott med kålpudding och det där receptet verkar riktigt smarrigt, tack för det!!

    Kraaaaaaaaaaaaaaaaaam aka

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!