söndag 28 oktober 2012

Isiga löv och tusen blommor.


Vilken härlig dag, sol och blå himmel. Jag och maken tog en låååång promenad i sakta mak. På ett ställe hade vattnet frusit med alla guldiga löv i det var så vackert.

 Hemma i trädgården var det frostigt och vackert, titta här på på stormhattens blad. Jag tänker på Narnia och isdrottningen när jag skuttar runt med min kamera. Min bouganvilla som stått på altanen under tak och inglasat ett tag fick flytta in till pelargonerna. Jag tror det vara fasligt nära ögat i natt, 10 minusgrader, inte så bra för medelhavsväxter kanske.

Biblioteket är just nu ett orangeri, fniss! Här trängs orkideér med kaktusar och pelargoner. Jag får nog skäll snart av kärestan för plats att läsa finns det då rakt inte.

Den är fortfarande helt översållad av blommor säkert tusen och jag hoppas verkligen att den överlever. Apelsinbusken och kärleksliljan fick också flytta in.
Ska försöka hitta ett lämpligt ställe att ha dem på för jag tror inte de mår så bra i hallen.


8 kommentarer:

 1. Men vilken otrolig blomrikedom! Hoppas den trivs inne nu också...

  Du måste ge Nesser en chans till! Börja med den första i Gunnar Barbarotti-serien, Människa utan hund. Sen är du fast!

  Kram och go söndagskväll!
  Kram Eva-Mari

  SvaraRadera
 2. Vilka fina frostbilder du visar! Det är väl mysigt med växter och blommor i biblioteket, det blir mycket bättre luft och lite mysigare också. Hoppas att de får stå kvar iallafall! ha en bra vecka! Kram Therese

  SvaraRadera
 3. Men vad himla charmigt med alla växter i bibblan!! Nu gav du mig ideer Pia:)) Superfint ju!!! :))))

  Kraaaaaaaaaaaaaaam aka

  SvaraRadera
 4. Åh, så vacker!!! Ja, det är inte helt lätt att hitta platser för övervintring ;)

  ha en fin start på veckan.

  kram kram Malin

  SvaraRadera
 5. Så fint du får det inomhus med alla nyinflyttade växter! Tyvärr blir ju huset snabbt för litet för dessa hyresgäster : )
  /Cika

  SvaraRadera
 6. vad fin din bouganvilla är
  det är alltid ett problem med att övervintra växter jag har ju min skruttiga källare
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 7. Hej.
  Nu har jag följt dej ett tag o gillar att kika in hos dej då o då.(vi har träffats i ett chatrum hos trädgårdsakademin,det var så jag hittade din blogg)Nu vill jag gärna bjuda "hem" dej till min blogg,som jag nyligen dragit igång.Eftersom jag är tekniskt totalt bakom flötet,kan jag inte länka o allt vad det heter,men jag kan min adress.(det är väl inte illa )Så härmed är du välkommen till:blogg.helenastradgard.se
  varma(behövs nu)hälsningar Helena Aronsson

  SvaraRadera
 8. Oj, vilket maffigt exemplar av bouganvilla. Har bara tagit in mitt citrusträd och de afrikanskaliljorna hittade jag en vinter plats till. Tyvärr fick alla mina pelargoner kastas i år pga platsbrist.
  Ha en fin dag
  Kram
  Susanne

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!