tisdag 19 februari 2013

Man tager vad man haver....
En salig blandning av korgar, trälådor terracotta-krukor och blåa keramik-urnor. Det spelar inte så stor roll tycker jag.

 Det här med att plantera och göra det fint i krukor, korgar och urnor är ju så himla roligt. Nu finns det ju så många olika varianter på just krukor eller annat där själva planteringen äger rum. Vi är ju olika som människor och en del vill absolut ha enhetligt, andra lägger ned massor av slantar på trender och några tager vad de haver. Jag är nog en sån som tager det som finns. Jag lägger hellre pengarna på det som växer än det de växer i.
Dom här gamla trämåtten som inhandlats på auktion agerar ytterkrukor till lite av det mesta.
Konservburkar, stora som små kan vara väldigt dekorativa. Tänk er härliga örter och kryddor eller en slingrande krasse. Jag gillar särskilt olivburkar och jalapenosburkar från storkök.


Gamla zinkhinkar och baljor utan botten duger bra att trycka ner en plastkruka i och ha som vintagekruka i trädgården. För mig är det bara så naturligt och självklart. Det passar bra här där jag bor. Ett kommande kärl att plantera i eftersom den inte alls är så bra i bastun. Den torkar isär. Ska bli kul och se vad det ska planteras där. Jag har allt mina små funderingar.

 Hur har ni det?
6 kommentarer:

 1. Du verkar vara som jag, man tager vad man haver.....är inte så mycket för att bara shoppa loss, är definitivt ingen shopohollick, utan mer en så´n där som helt enkelt hittar något och försöker få till det med små medel....Kul att se dina fina planteringar.
  Kram

  SvaraRadera
 2. Det här är perfekt inspiration för mig! Jag behöver släppa loss mer och experimentera och prova mig fram. Min äldste son klagar på att när jag lagar mat följer jag recepten exakt. Vilka fina planteringar du har gjort!
  Kram Carina

  SvaraRadera
 3. Påminner om mig, jag tar det som finns och oftast blir det bra men visst händer det att jag shoppar nytt men då har jag gjort något.
  Dina planteringar är super fina, ser fram emot att få se sommarens.
  Kramen

  SvaraRadera
 4. där gick det för snabbt skall stå ...men då har jag gjort något fynd.

  Kram

  SvaraRadera
 5. Vilka härliga bilder, å vad jag längtar efter lite värme när jag ser dem :)

  SvaraRadera
 6. det har jag funderat en del på att ibland verkar det viktigare det man planterar i än det man planterar
  jag gillar att använda det man redan har
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!