onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämning och jag testar....

Äntligen! 
Ja idag är det vårdagjämning. Är det något här på jorden man bör fira så är det just den dagen tycker jag. Tittar man ut så kan man tro att det är julafton med undantag av ljuset då. Annars så är det stora snöflingor och vita vidder så långt man ser. Jag struntar i det och firar i alla fall våren idag på mitt egna lilla sätt. En god vårmiddag och massor med blommor!

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från Weibulls om att hjälpa till lite med feedback och testa lite produkter. Mitt första uppdrag blev att odla "årets frukt" vattenmelon. Jag har aldrig testat melon förut så det ska bli spännande. Jag hoppas att den här sommaren ska bli en riktigt varm sommar och att  få skörda åtminstone en vattenmelon. Här kan man läsa hur man odlar. Jag kommer att berätta mera om ur det kommer att gå med just min melonodling.
Honblomma av vattenmelon
Honblomma av vattenmelon källa: Wikipedia
Det stod att den behöver utrymme, så kan ni se framför er hur hela hygget kryllar av vattenmelons blommor? Fniss! Sedan går jag där och gnuggar han blommorna mot hon blommorna som ett jätte-bi.
Wheely bug stort bi från ca 3 år
KokoBello-Wheely bug
   
Har ni provat att odla melon?
4 kommentarer:

 1. Jo, jag har testat att odla melon och det gick ju sådär trots växthus och det faktum att det skulle vara en tålig variant (= inte så god).

  Det värsta var väl att det ena könet var nästan helt dominerande så det gällde att vara beredd när det andra dök upp.

  Ska bli roligt att se hur det går för dig!

  Önskar dig stort lycka till!

  SvaraRadera
 2. det vore väl en härlig syn,hela hygget täckt av melonrankor
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 3. Vad spännande att odla vattenmeloner. Det kommer att gå jättebra att odla meloner i sommar eftersom det kommer att bli en solig, het och lång sommar ;) eller är det inte det vi längtar till nu? Kram vännen!

  SvaraRadera
 4. Jag har provat några gånger men har tyvärr inte lyckats särskilt bra, har nog bara fått fram 3 stycken....
  Ha det bra och lycka till, jag ser fram emot melon bilder.
  Kram Lotta

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!