måndag 19 mars 2012

Hett i trädgården!

Hur vill jag ha det?
Källa
Ja, jag vet faktiskt inte riktigt om jag ska vara ärlig. Ibland så vill jag ha en vildvuxen härlig trädgård med romantiska gammeldags växter som rosor, aklejor, stockrosor, äppelträd och liknande, ni vet. Gamla slitna trämöbler och rutiga dukar samt rosenmönstrade stolsdynor.
Ungefär som jag har det fast ändå inte riktigt.
Min grupp på runda uteplatsen.
Vissa dagar så vill jag ha strikt och stilrent med raka jämna gångar och stenplattor, marktegel, stora urnor  lite här och var.
Fuskrotting lounge möbler och gasolgrill, som en stadsbo så där lite urbanstyle.
Källa
Nästa dag så kanske jag vill ha lite medelhavskänsla massor med pelargoner, terrakottakrukor och järnmöbler och så ska man landa någonstans mitt i och då... Ja då blir det inte riktigt bra.
Nej, jag måste nog bestämma mig. Eller? Kan man kanske ha lite blandat fast sammanhållet och på var sin plats. Hmmm! Tål att tänkas på ett tag.
Källa
De 10 hetaste globala trädgårdstrenderna
 kan du läsa om här!

Jag kanske inte ändra så himla mycket när
allt kommer till kritan.

5 kommentarer:

 1. Å jag känner igen mig i det där. Det är inte lätt att bestämma sig, när det finns så mycket fint att välja på. Jag tror ändå på nån egen blandning som man själv gillar, fast hitta en röd tråd som håller ihop det i tex färg eller form. kram

  SvaraRadera
 2. Hahaha, det är ju min trädgård som du beskriver. Jag gillar att blanda... så länge vi själva tycker att det är trivsamt och fint bryr vi oss inte om det här med stilar... Gott-och-blandat-stil eller, som det heter på finspråk, eklektisk stil. Nää, det finns så många måsten, ska och bör men vi orkar inte med det... vi har lite hipp-som-happ och är så nöjda med det, om någon annan tycker att det är rörigt så är det deras problem :-).

  Kram

  SvaraRadera
 3. Såklart du kan blanda lite och "länka" ihop! Speciellt olika stil, på olika plats!;)
  Själv gillar jag nog den marina stilen mest, när det gäller trädgårdsmöbler, och lite "dalatorpskänsla" ;)
  Kram

  SvaraRadera
 4. Kul, jag är ju lite trendig alltså :-)

  Visst är det snyggt med trädgårdar som är helt enhetliga och genomtänkta i en stil. Men jag tycker absolut att man får blanda. Jag är likadan och vill ha "allt". Och varför välja när man inte måste? (Om det inte är för att impa på grannarna ;-) men då missar man ju rätt mycket av njutningen med att ha en alldeles egen plätt att göra som man vill med :-) Delar man upp stilarna på lite olika "rum" så behöver det inte ens se rörigt eller spretigt ut, om man känner att det skulle vara ett problem. Huvudsaken är de som bor där tycker om det :-)

  Ha det gott!
  Annika

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!