tisdag 18 december 2012

Hyacinter och bloggeriet blandat.

Bloggandet har öpnat dörrar i mitt liv och jag har mött så många trevliga människor i blogglandet. Vissa dagar så känns det extra kul att blogga, andra dagar kan det vara svårt att komma på något bra eller intressant. Kanske man bara ska blogga på, utan eftertanke eller större mening? Neeej inte jag, jag är inte riktigt den typen eller jag jobbar inte på det sättet, som taxichauffören på reklamen sa. När man har ett intresse för trädgård, och bloggar om det så är det lite trögare på vintern.. Är jag ensam att tycka så?? Tror jag faktiskt inte alls. 
 
Nåväl med risken för att typ söndertjata en otroligt vacker blomma, nämligen hyacinten  (Hyacinthus orientalis).  Alla har väl gjort ett inlägg om den eller har jag fel? Nå väl, här kommer det i alla fall lite till.
 
 Den är verkligen supervacker tycker jag. Doftar väldigt gott också. En konstig sak med mig i år är.. Jag har inte en enda rosa.. Vad säger ni nu då? Rosa som ju annars är min favorit. Jag är riktigt förvånad själv.
 
 
Sedan vågar jag blanda mer än jag tidigare gjort, tack vare bloggandet. Ja det är sant, öppnat dörrar sa jag ju...
 
Jag skulle mycket väl kunna tänka mig detta, även om jag inte riktigt är där ännu..
 
Eller så här...
1950 kom det ut en film av Hasse Ekman som hette flicka och hyacinter.  Blev faktiskt sugen på att se den....5 kommentarer:

 1. Hyacinter är verkligen vackra
  själv har jag bara en enda vit där första stänglen nästan har blommat över
  jag är ju inte hemma över jul så tar det lite lugnt med allt även blommorna
  ja inte händer det så mycket i trädgården nu att skriva om
  ha det så bra
  maggan

  SvaraRadera
 2. Den där krukan med blandade hyacinter skulle jag inte ha något emot att ha...vilken färgprakt man blir ju glad bara av att titta på den.
  Ha det gott
  Kram

  SvaraRadera
 3. Hyacinter är så vackra! Förra året frossade jag med det slutade med att jag gav alla till Lotta och Ellinor för att Caesar inte kunde andas inomhus... I år har jag inte vågat köpa en enda :-(
  Modigt att blanda färgerna så där- och vackert!
  Kram

  SvaraRadera
 4. Din lila hyacint är jätte fin i färgen. Själv har jag vara vita men ganska många sådana. Kram Therese

  SvaraRadera
 5. Bloggandet ger en så mycket, man "träffar" så trevliga människor, och får utlopp för kreativiteten, (när den finns vill säga...)
  Hyacinter är vackra, men jag kör mest med vita även om jag gillar rosa som färg så vill jag nog inte ha den på julen.
  Ha det gott!

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!