söndag 17 mars 2013

Påsken är på G


Köpte en mini-påsklilja och ställde i vardagsrummet. Ute är ju inte att tänka på ännu -17 på nätterna. Då fick jag se att påsk/julkaktusen blommade för fullt, den är så rolig för november, jul och påsk sätter den knopp. Jag tror att det är två plantor som planterats i en kruka. Minns inte riktigt, den är bra gammal, närmare 20 år.

Vi tog in några grenar från plommonträdet och sen kom jag på att man inte ska klippa i stenfruktsträd nu. Äsch, det ordnar sig nog ändå. Har massor av björkris på "hygget" Ska ta in ett stort knippe påskris i veckan Jag ser verkligen fram emot påskhelgen, önskar mig lite vårvärme då så att jag kan starta upp mitt lilla växthus. Kanske jag ska gömma påskäggen därinne. Jag älskar påsken, måste vara för att det är vår då. Sedan är det så kul att köpa penseér och påskliljor som lyser upp tillvaron. Hörde grannens tupp gala ordentligt i morse, det är ju också ett sorts påsktecken. Massor med tuppar och hönor som kommer fram ur gömmorna.
 Gillar ni påsken?

4 kommentarer:

 1. Jag har också köpt minipåskliljor, jag gillar de små bättre än de stora. Påskaktusen blommar ju precis vid rätt tillfälle ;) Jag gillar påsken mest för att vi då träffar våra föräldrar och syskon och äter en massa god mat. Önskar dig en fin dag! Kram

  SvaraRadera
 2. Vad härligt att läsa, du sprider vårvärme idag! Fast här är det akllt, brrr.
  Ha en skön söndag.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Påsken i sig är inget speciell, pyntar inte nämnvärt till heller.
  Det trevliga med den är att barn och barnbarn kommer och naturligtvis skall blir det god mat och godisägg till barnbarn.
  Ha en fin söndag
  Kram

  SvaraRadera
 4. Ja visst gillar jag påsken....det är ju godis...

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!