måndag 30 juli 2012

Trädgårdsfantaster del 2.

 Kaktusmannen, kallar jag honom och det finns en fru också som har trädgården som intresse. Vid första anblicken så här från den lilla grusvägen så ser det ut som vilket litet torp som helst tycker jag. Men när man kliver längre in i trädgården så möts man av hundratals succulenter
lite här och var. Jag tappar hakan lite!
 
 Här planterade i bergsskrevor och tydligen så övervintrade de där utan problem.


Blommande i starka klara färger och här nedan
många rara i det lilla växthuset.


De upphöjda rabatterna ger mer värme och stenarna alstrar ju också värme.
De stora trädet i mitten är ett Mullbärsträd.


 

 Små goda bär som påminner lite om björnbär fast sötare och mindre.

 Högt där uppe i en av Askarna fanns en lövsal. Just det, inte en trädkoja utan en lövsal. Där brukar paret sitta i skuggan och de lär  vara mindre med mygg där uppe också....
På den lilla verandan serverades det hallon,
melon och vaniljglass.
Ett glas saft eller vatten till, det var precis vad jag behövde.

Jag lämnar det lilla torpet med den krattade grusgången och de stickiga växterna. Den vackra grinden är en av favoriterna i den här trädgården. Den tar jag med mig hem till mappen för torpkänsla.

9 kommentarer:

  1. Åh, vad vackert! Att kaktusar kunde vara så tjusigt!
    Kram /Maria

    SvaraRadera
  2. Oj,en sån massa kaktusar
    fin trädgård åxå
    läste ikapp lite i din blogg
    det där om bloggtorka känner man ju igen,ibland känns det som om att man bara upprepar sej
    att titta på andras trädgårdar är kul man får en massa ideer som man genast vill hem och förverkliga men ofta sätter tid,ork och pengar stopp
    ha det så gott
    maggan

    SvaraRadera
  3. Wow, den mannen gillar kaktusar! Ovanligt att hitta dem ute i trädgården, så där! Läste förra inlägget, vilka fina trädgårdar! Och jag tycker visst att du har en jättefin trädgård! Det behöver inte vara en massa ovanliga växter för att man ska hitta inspiration. Och det hittar man hos dig!
    Kram

    SvaraRadera
  4. Jojo - succelenterna bedövade verkligen! Har aldrig sett så många på samma plats. Keep going! Snart är vi där och du har visst en underbar trädgård med ljuvliga växter, färger, roliga hörnor, urgulligt växthus med en egen historia, smarta lösningar, härliga sittplatser mm mm mm Så det så!
    Ajreen

    SvaraRadera
  5. Kul att du delar med dig av trädgårdsbesöken du gjort. Alltid roligt att se vad pysslar med i stugorna - som tex kaktusodling!

    Jag tror nu inte att din trädgård är mindre sevärd än de andra, tvärt om, - vissa växtsamlarträdgårdar är inte speciellt fina, bara en samling av en massa växter... Du kommer säkert att få mycket positiv respons av dina besökare, var så säker.

    Kram

    SvaraRadera
  6. Åh vad fint. Var ligger denna trädgård?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den ligger i Ösby du vet korsningen vid den gamla pumpen, kör rakt fram där sedan så är den där på vänster sida en bit in... Kram

      Radera
  7. Helt underbart vackert!!! Om jag inte hade en grind redan hade den du visar fått stå modell för den jag skulle ha valt, såååååååååååå vacker!!! Vilken fin trädgård!!!

    Kraaaaaaaaam aka

    SvaraRadera
  8. Oj, vilken kaktussamling och vilket sött litet hus med vacker trädgård.

    Kram

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!