lördag 3 maj 2014

Maj i min trädgård.

Hallå i stugor och täppor. Har ni det bra? Jag är inte så flitig med mina trädgårdsinlägg, men jag jobbar på i min ensamhet. En timme här och en timme där. Kylan som tog musten ur mina grödor i växthuset har fått en ny chans, en varmfläkt har gjort underverk där inne. Gör om gör rätt! Jaja mänsan.
Det blir vattenmelon igen. Bästa och godaste på länge. En repris från i fjol.
Lyckofen ser ut att ha det bra. Tagetes, salladen och rädisor växer på.
 
Där ute har det väl inte hänt så jättemycket. Jag grävde upp min hortensia och planterade om den. Sen fick den en rehab i växthuet. Äppelblommorna är på gång, persiljan från förra året ser fin ut och smakar bra.
 
Rådjuren har som tur är, inte lyckats äta upp alla mina tulpaner och pärlhyacinterna  verkar trivas ypperligt. Nästa helg ska vi, om vädret tillåter och allt annat går i stöpet, så ska vi gräva om i muren. Vi ska byta ut ruttna slipers och göra det respektabelt igen. Jag njuter av det fina så länge. Njuter av månaden Maj som är så makalöst underbar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 kommentarer:

  1. Verkligen kul att se hur det växer hos dig! Min fjolårspersilja är också jättefin, måste skörda den innan den går i blom. Mina tagetes som jag fick av dig är jättefina! ska bli en fröjd att se dem blomma.
    Vårkram Lotta

    SvaraRadera
  2. Tänk om rådjur åt kirskål istället. Jag gödslar mina tulpaner med blodmjöl varannan dag för jag vill så gärna se dem innan rådjuren kalasar på dem.

    SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!