måndag 27 maj 2013

Trädgården och jag.

 

Syrenerna blommar, häggen blommar och vildvinet klättrar upp på taket till garaget. Äppelträdet som klipptes enligt konstens regler.. Det blommar däremot inte. Nähä, men slipp då!
Alpklematisen är väldigt full av blomknoppar och den är nog en av mina favoriter faktiskt. Gillar den jättemycket. De vita fina blommorna mot den röda väggen och flikiga blad,  ja sagolikt vackert. Den ena av Jackmanii klematisen som funnits i över 30 år, har sorken lyckats att ta död på. (Snyft!)

Trollsländan som sitter på kanten av krukan nedanför klematisen, väntar på annuellerna. En liten pysslingkrage från förra året har fröat av sig och får stå där och växa till sig. Jag ska ha petunior där, mina egna frösådda i olika färger.

Andra små sötnosar som också fröat av sig.

Nere vid infarten står mjölkkannorna och väntar dom med, på vad ? Ja, på vad?  Jag vet inte riktigt vad jag ska ha i dom . Kanske lobelia, krasse och en hög tagetes. Det blommar för fullt där bakom, med mossflox i en härlig rosa nyans.
 
Ja det var lite trädgård..   Men jag då... Jo jag blommade upp lite jag med. Har mailat lite bilder till en frilansfotograf som ville prova att sälja in ett trädgårdsreportage. Wooow, en dröm jag haft ett tag faktiskt. Hon hade kollat in bloggen och tog en rövare liksom. Jag blir så himla glad och även om ingen tidning vill nappa så är jag ändå tillfrågad och det räcker för att jag ska känna mig stolt över min trädgård. Min eller rättare sagt vår trädgård som är ungefär som oss, lite vilda, ringrostiga och övervuxna här och där. Lite galna och färgglada. Dyster och humoristiska i en härlig harmoni. Försöker tänka mig ett liv utan trädgård ibland. Men det går inte för, Trädgården + jag = Sant! Vi trivs tillsammans så är det bara!
7 kommentarer:

 1. Vilken fin Alpklematis och trollslända! få se om det hinns med någon gjutning i år. Brukar vara kul.
  Tack för titten:)

  SvaraRadera
 2. Vad roligt att han/hon ville ha lite bilder från dig! Jag gillar dina fina mjölkkannor, superfina är dem. Någon lobelia eller kanske en murgröna hade varit jätte fint i.
  Kram Therese

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja murgröna blir ju supersnyggt. Brukar ha det någonstans så varför inte där. Tack Therese!

   Radera
 3. Kul med ev. reportage! Ja du, vi lever i symbiotiska förhållanden med våra trädgårdar. Vi kan inte leva utan dem och de kan inte leva utan oss :-)

  Kram

  SvaraRadera
 4. Oh. GRATTIS, vad kul med ett ev reportage, förstår mycket väl din känsla över det....även om man själv är glad över sin trädgård och kanske inte tycker att man kan mäta sig med andras, men din trädgård verkar ju vara bra, så why not?! Grattis igen.
  Måste bara kommentera en sak: Jag hade aldrig hört talas om vit alpklematis, det lät kul, har själv bara haft blå.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Jättefint, Pia! Du beskriver dina tankar och känslor så fint tillsammans med din trädgård! förstårnatt det är " trädgården och du" Ni är nog oskiljaktiga, tillsammans med maken, också, förstås :-))

  SvaraRadera
 6. Himla i-pad.... Det ska vara förstår att.... Inte förstårnatt ;-)
  Och så skulle det ju vara en kram här på slutet ;-)
  Kram / Maria

  SvaraRadera

Alltid lika roligt att läsa din åsikt. Tack det värmer!